Nintendo begon met het spel NES en Super Mario Bros. Het is een realiteit dat Nintendo zijn succes te danken heeft aan de NES en hun Super Mario-spel. Zowel hun oorspronkelijke spelsysteem als hun spel hebben het bedrijf zeer veel succes gebracht en met dit soort perceptie heeft Nintendo het vertrouwen van mensen verdiend dat ze echt een organisatie zijn die spelsystemen van hoge kwaliteit en kwaliteitsspellen produceert.

NES of Nintendo Entertainment System ontwikkelde op deze manier de rage bij het grote publiek dat Nintendo begon met het ontwerpen, produceren en uiteindelijk vrijgegeven spelsystemen die zelfs immens populair werden.

Nintendo staat bekend om een ​​”geen tolerantie” -stand tegen emulatie van zijn videogames en consoles, waarin staat dat het de grootste bedreiging vormt voor de intellectuele rechten van ontwikkelaars van videogames. Nintendo brengt de online streaming-videodienst van Netflix naar zijn Wii-gameconsole, de meest populaire in de branche. Nintendo probeert een blauwe oceaan te creëren door onderscheidende gaming-expertise te bieden met eenvoudige toegang tot een back-catalogus met games, terwijl tegelijkertijd tijd om een ​​productecosysteem te creëren, en ik juich ze toe voor hun poging, zinken of zwemmen.

Na de NES bood Nintendo de Super NES of Super Nintendo aan, dat bovendien een hit was. Nintendo kwam ook in de industrie voor handheld gaming-systemen en ontwikkelde en bracht hun eerste handheld-gamesysteem ooit uit, de GameBoy. GameBoy was een groot succes dat Nintendo totaal verschillende spelconsoles bleef ontwikkelen, elk voor standaard spelconsoles en voor draagbare spelconsoles.

In 1996 bracht Nintendo Nintendo 64 of N64 uit, wat zelfs een hit was. Met deze spelconsole was 3D-technologie een van de belangrijkste kenmerken die het tot een succes maakten. Met prachtige graphics in zijn tijd werd de Nintendo 64 een legende. Er stond echter iets groters en beters op het punt te komen.

In 2001 werd een ander goksysteem voor draagbare apparaten uitgebracht door Nintendo. Nintendo noemde het de GameBoy Advance. Dit specifieke draagbare spelsysteem veroverde de wereld en het is bewezen een ander spelsysteem voor Nintendo te zijn. GameBoy Advance heeft afbeeldingen die hoger zijn dan Super NES en het komt ook tijdens een gestroomlijnde vorm en klein formaat dat gemakkelijk in je zak kan werken. In vergelijking met zijn voorganger, de GameBoy en GameBoy Color, is GameBoy Advance veel geavanceerder op het gebied van grafische technologie en ook in het spelen van games.