Het kopen van een nieuwe pc kan voor sommige mensen een ontmoedigende taak zijn, de gemiddelde thuisgebruiker zal niet weten wat de verschillende opties betekenen en wanneer hij met deze beslissingen wordt geconfronteerd, zou hij misschien de verkeerde keuze kunnen maken en eindigen met een computer die niet alles doet ze hebben het nodig om te doen. Deze gids zal u helpen de verschillende opties te begrijpen, zodat u de juiste pc kunt kiezen die aan uw behoeften voldoet om ervoor te zorgen dat u de beste waarde krijgt voor uw hard verdiende geld.

Voordat u gaat winkelen voor een nieuwe computer, moet u enkele beslissingen nemen om u te helpen de juiste computer te vinden die geschikt is voor uw behoeften.

Bepaal of u een laptop of desktopcomputer wilt. Zie Laptops versus desktops verderop voor meer informatie.
Maak een lijst met alle verschillende dingen die u met uw nieuwe computer wilt kunnen doen, bijvoorbeeld surfen op internet, e-mails verzenden / ontvangen, tekstverwerken en foto’s, video’s en muziek opslaan. Zonder deze lijst zult u het erg moeilijk vinden om te bepalen welke computer geschikt is voor u.
Bepaal de minimale hardwarespecificaties voor uw nieuwe computer, zie Hardwarespecificaties verderop voor meer informatie.
Bepaal hoe u uw nieuwe computer gaat kopen. Zie verder waar u een personal computer kunt kopen voor meer informatie.
Koop uw nieuwe computer. Houd mijn komende handleiding ‘Een pc instellen’ in de gaten, die de basisprincipes van het instellen van uw computer en onderhoudstaken behandelt die u regelmatig moet uitvoeren om uw computer snel en veilig te houden.