Het werken met de Prusa i3 mk3s+ maakt het mogelijk om prints naar eigen inzicht te maken. 3D printen wordt tegenwoordig voor heel veel klussen ingezet, dus het is dan ook belangrijk dat de juiste mogelijkheden worden geboden aan de gebruiker. Doordat deze 3D printer heel veelzijdig is en er ook nog eens extra mogelijkheden zijn aan te brengen, is elke vorm van gebruik ermee mogelijk. Het is wel heel aantrekkelijk om op deze manier aan de slag te gaan. Maak de printer naar eigen wens en print wat je nodig hebt.

Allerlei aantrekkelijke features

Het voordeel van werken met de Prusa i3 mk3s+ is dat er van alle mogelijkheden gebruikgemaakt kan worden. Dat betekent dat klassieke opties zoals het heated bed gebruikgemaakt kan worden. Ook betekent het bijvoorbeeld dat er meer moderne manieren van werken geboden worden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van meerdere soorten filament in dezelfde print. Daardoor is meer flexibel met het printen om te gaan. Wat dus ook tot betere resultaten leidt. Het is belangrijk om deze voordelen maximaal te benutten. Daarmee kunnen de beste prints worden gemaakt, ongeacht waarvoor de 3D prints dienen.

Geroemd door de kenners

Het is ook goed om te weten dat de Prusa i3 mk3s+ door kenners aangeprezen wordt. Dat het model een voortzetting is van eerdere modellen van Prusa is daarin een voordeel. De goede kanten van deze 3D printers zijn behouden gebleven. Bovendien zijn de vernieuwingen die erin doorgevoerd zijn ook heel aantrekkelijk. Dit heeft bijvoorbeeld ook geleid tot vele prijzen en awards voor de bruikbaarheid van het model. Het is zowel voor grote zakelijke oplossingen als voor gewoon gebruik door particulieren een goed idee. Het is het soort printer waarmee op een moderne wijze gewerkt kan worden.

Ruimte voor vernieuwingen

De Prusa i3 mk3s+ zit vol met vernieuwingen. Hoewel het beste van de bestaande modellen van de fabrikant behouden is gebleven, is het ook zo dat er gekeken is waar verbeteringen zijn door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de moderne sensoren waarmee bijvoorbeeld het filament of de levelling wordt gecontroleerd. Daardoor is met meer precisie te printen en is te zorgen dat alle prints er op de best mogelijke manier uit komen. Ook op andere vlakken is gekeken hoe er meer uit te halen is. Het is daardoor dus ook nog interessanter om te kijken hoe met 3Dprinters gewerkt kan worden.